Kawa pochodzi z Burundi z prowincji Kayanza. Wiśnie kawowe dostarczane są do stacji mycia Nemba, gdzie przechodzą proces obróbki. Wiele drzew w Burundi to Red Bourbon. Wszystkie farmy dostarczające owoce kawy do Nemby znajdują się na wysokości ponad 1700 metrów nad poziomem morza, w pobliżu lasu Kibila. Myjnia posiada ponad dwieście stołów suszących i może przerobić do 750 ton metrycznych owoców kawowych rocznie. W okresie żniw cała kawa jest zbierana ręcznie. Większość rodzin ma tylko od 200 do 250 drzew, a zbieranie jest wykonywane prawie w całości przez rodzinę.

Rekomendowany sposób przygotowania: Drip, Chemex, Aeropress, Ekspres przelewowy
Szczegóły:
Profil smakowy: malina, karmel
Skład: arabika
Stopień palenia: jasny
Zawartość kofeiny: średnia
Kwasowość: średnia
Gorycz: niska
Słodycz: średnia
Obróbka: fully washed
Jakość kawy speciality: 88-90 pkt